Тренировка на интуиция
top of page

Тренировка на интуиция

Подобно на съществуващите различни канали на възприятие – зрителен, тактилен, слухов, вкусов, обонятелен, интуитивните решения или отговори на нашите въпроси могат да стигат до нас по различни пътища. Някой от нас е повече предразположен към „пророческите“ сънища. Друг е склонен да вижда иформацията, която идва от бъдещето, подобно на кадър от филм, който минава пред вътрешния му взор. Има и хора, при които по-силно са натренирани чувствата и усещанията в тялото, а някои буквално чуват своя вътрешен глас. Но най-хубаво когато те всички са развити и допълнят един на другия.


Тренирайки интуицията си, вие се учите да различавате правилните решения от погрешните, да избирате най-добрия вариант от съществуващите възможности. Още едно полезно умение – да чувствстваш опасността. То се проявява като чувство на тревога, и колкото по-силна е опасността, толкова по-силно е това чувство. Под опасност имаме предвид ваши действия, които могат да доведат до загуби, разрушения, ущърб на здравето ви, а понякога и на живота ви. Когато се вслушвате в своята интуиция или напътствията на своя дух, вие заобикалияте от далеч опасните решения и много често дори не осъзнавате това.


Ако искате да получите интуитивно решение, първоначално задайте въпрос на интуицията си. Без въпрос, няма отговор. А как правилно да зададете въпроса? Към коя част на тялото да го насочите, така че да попадне именно при интуицията, а не при логиката, към която сме свикнали да се обръщаме?


Това преподаваме в курса ИНТУИЦИЯ. Първоначално разликата между логиката и интуицията ще ви се стори доста слаба, почти незабележима. Все едно, че виждате пред себе си братя – близнаци и постоянно ги бъркате. Но родителите знаят разликата в поведението им, в характера, която е незабележима за чуждите хора. И когато започнете често да общувате с тях, вие също ще започнете да ги различавате. С всеки следващ ден на тренировки вие започвате все по-ясно да усещате откъде идват вашите отговори.




При тренировката с черно-бели карти първоначално вие налучквате, но след 1-2 дни започвате да забелязвате състоянието, в което точно знаете цвета на следващата карта. Първоначално това състояние се задържа няколко секунди, кото са достатъчни, за да определите точно 2-3 карти. Постепенно се учите да удържате това състояние все по-дълго и по-дълго и се появява цала серия правилно определени карти. Естествено, че целта не е в определянето на цвета на картите, а в умението да създавате и удържате необходимото интуитивно състояние. А резултатът по картите, е показателят доколко успявате да го сторите.


Още един вариант на работа повреме на курса е тренировката с числа. Изпозвайки числата за пример, ние разглеждаме различни варианти на решения и избори в нашия живот, сред които има удачни и не много удачни. И вече към 5-6 ден от курса, вие започвате да усвоявате техниката за приемане и предаване на информацията, техниката за формиране на ситуации сега и за влияние на събития от своето бъдеще.


Интуицията е способността да чувстваш сърцето си и да го следваш, способността да чуваш своя вътрешен глас или това, което ти подсказва твоя дух. Ако ви е провървяло да преживеете ярка взаимна любов, да преодолявате заедно прегради в името на любовта, да вървите срещу всички, отстоявайки своите чувства, да преживеете раздяла с любимия и да чувствате със сърцето на своя възлюбен на разстояние, то вие разбирате за какво говорим. Способността да се слееш с обекта на своята любов, ви дава възможност да виждате реалността през неговите очи и да чувствате чрез неговото сърце, да усещате всеки импулс в неговото тяло и да отразявате в себе си мислите му. Затова на курса присъства и тренировка на състояния, която води до разкриване на интуицията и творчеството във вашия живот.




168 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page