Как да не объркаме интуиция със страха
top of page

Как да не объркаме интуиция със страха

Обновлено: 2 июн. 2022 г.

Страх е нещо, което се нуждая в опознаване. Всеки трябва да позная своя страх, негови усещания в тялото, как и при какви обстоятелства той се появява.


Ако нещо нарушило ваше спокойствие, ако почвате да усещате в тялото си признаци на тревожност или страх, то може да бъде предвестник на идващите събития, но не е задължително. Състояние може да се промени и от некий неприятен спомен, мисъл, която ви отнесла в миналото ви и събудила неприятни усещания в паметта на тялото ви.


Значи, всеки път наши усещания и състоянието ни свързано не само с ситуация в момента, но и с случило се в минало, както и с предстояще събития, които още не се случили.


Човек, който опознава себе си, постепенно се освобождава от придобитите страхове, които са базирани на предходни несполуки, страдания и загуби. Подобен страх престава да се намесва в неговите избори днес. Той може да изпитва страх от неизвестността пред нещо ново, например пред смяна на работата или дейността, пред нови отношения или бизнес проекти. Но страхът от неизвестността се отличава от страха, който предупреждава за опасност. В страха от неизвестността има нещо приятно, страхуваш се, изпитваш вълнение, но в същото време ти се иска да се потопиш в него. Подобно на страха на влюбения преди първата среща с възлюбената.



За разлика от него, страхът-предвестник на реална опасност е студен, отблъскващ, не ти се влиза в него. И колкото по-голяма е опасността, която ни очаква, толкова по-неприятно е чувството. Затова, човек, който се тренира, работи върху себе си, рядко може да обърка тези два страха. Той познава тази разлика на нивото на тялото си, на нивото на усещанията.


Интуитивният човек също може да вземе решение, което не е изгодно, не е полезно за него, но за него то няма де е „грешно“. За разлика от човека с неразвита интуиция, той прекрасно вижда и осъзнава всички последствия от своите избори. Затова, когато дойде време и настъпи онзи най-неблагоприятен момент, той не страда, не обвинява себе си или другите. Той има възможност да се възползва от времето и да се подготви, за да смекчи удара. Обикновено подобни, предварителн неизгодни за себе си решения, човек взима в името на висши ценности: в името на любовта, в името на честта, в името на дружбата.

Хората със спяща интуиция са недалновидни. Като взимат решение въз основа на емоциите, страха или алчността, като постъпват „като всички“ изпускат щастието си или си създават проблеми. Попадат в мрежите на измамници, работят на нелюбима работа, живеят с нелюбим човек, поставят си цели, които не ги правят щастливи. Интуицията дава на човек големи възможности и от него зависи как ще ги използва.


По въпросите на Ева Лъчезарова за dama.bg


 

Тренировка и прилагане на интуицията в живота ви

- годишна онлайн програма, един уикенд всеки месец, от 9 до 12 часа Бг. в ЗУМ.

Близките дати, на които моете да се запишете: 4 - 5 юни, 2 - 3 юли, 30-31 юли.

Регистрирай се: 089 7014431



214 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page