Емоционална свобода или как да станеш стопанин на себе си

Актуализирано: 12 Мар 2020

Дори е най-нежеланото обстоятелство в живота ти може да стане стъпало към върховете или пързалка към дъното. То се определя с твое умение да направиш извод от преживяното и да вземеш поука за бъдъщето, както и емоционалните ти реакциите. Неуравновесеност, недоволство, страх, злоба или изпадане в истерика пречат да мислиш адекватно, поставят теб в позиция на жертва и стартират поредица на други негативни събития в твоя живот.


Никой не иска да има работа с истерическа личност, която може да подведе в критически момент поради собствената неуравновесеност. С запазване на спокойствие дори и в трудни ситуации, с поддържката на адекватна комуникация в конфликта ти не само израстваш, но и се проявяваш като зрял човек с който възможно сътрудничество. И ключева дума тук – умение да владееш себе си.
На Изток за отразяване на най-лошите страни на човешки нрав използват думата „нафс“. В нея ще намериш всички прояви на човешките страсти, привързаности, горделивостта и гнева – всичко това, което прави от човека роб. Ти не можеш да ги уничтожиш, но можеш да ги подчиниш.


На тренинга за постигане на емоционалната свобода ще видиш отблизо, от къде се появяват слабости и силите ти, как те влияят на съдбата ти, как да съвършенстваш личността си чрез успокояване на своя „нафс“.


„Излекуване се крия в противоположното“ казвал Авицена. Излекуване от слабости се крие в разкриване на техните противоположни качества, превръщане на новите состояния и поведения в чертите на характера. Лицемерие се лекува с искреност, недоволство с благодарност, беспомощност с вътрешната сила, раздразнителност с търпение. Ще видим и другите прояви на „нафса“, и начини да го възпитаваш.


Ще видиш, от къде прорастват корените на страховете и тревогите ти. Давайки изход на тези състояния, ти ще разкриеш и другата страна на махало – вътрешната си сила, увереност и радостта на живота. А освобождаване от тъга, мъка и душевната скованост става чрез „прошка“ – трансформираще преживяване, което води до спокойна увереност и любовта към ближния.


Тренинг предназначен за всеки, който желае да овладея емоциите си и да постигна душевната си свобода и чистота.


Ден 1.

 • Нафс и негови прояви.

 • Техника за намиране и преодоляване на слабостите в характера и поведението си.

 • Махало на емоции с различни състояния: тревога – спокойна увереност; страх – вътрешната сила и спокойствие.

 • Прошка - освобождаване от обиди и подтиснати чувства.


Ден 2.

 • Поведение и комуникация в конфликта. Конфликт със себе си.

 • Махало на емоции с състояния: раздразнителност – търпимост, приемане; жестокост - милосърдие; гневливост – уравновесеност. Практика.

 • Корекция на отношения с близък човек.

 • Състояние на Победител.


Продължителност: 2 дни по 3 часа


Цена: 100 лв.


Ще се радвам на въпросите ви и споделене на резултати на форума ми.

309 преглеждания0 коментари
СВЪРЖЕТЕ СЕ
С МЕН

г. София, България

​​

Телефон: +359 (88) 5416676

contact@guzaltajibaeva.com

 • Black Facebook Icon
 • Черный LinkedIn Иконка
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Vkontakte Иконка

Име *

Email *

Тема

Съобщение

Гузал Тажибаева. Личностно развитие. България. 

GT Consulting Group